Hírek
Évzáró est

Mindenkit szeretettel várunk!

Korb Flóris és Giergl Kálmán – séta

Októberi várostörténeti sétánk témája a Korb Flóris és Giergl Kálmán építészpáros közös irodájának nevéhez fűződő épületek lesznek. Az 1-1,5 órás gyalogos séta keretein belül végigjárunk a pesti belvárosban található műveket, amelyre szeretettel várunk mindenkit, aki velünk tartana a historizmus és a nyugat-európai stílusok közvetítőiként számon tartott építészek nyomában.  
Találkozási pont: Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 9., a Belvárosi Ferences templom előtt.
A program mindenki számára nyitott és ingyenes. A séta teljes útvonala, valamint bővebb információ: www.facebook.com/azepiteszetmesterei
Sétáinkat a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatja

Újbudai várostörténeti séta a Holnap Kiadó rendezésében

A Holnap Kiadó az Ybl bicentenárium 2014 – A Magyar Építészet Éve alkalmából ingyenes városismereti sétát szervez a XI. kerületben.

A Holnap Kiadó sok szeretettel vár minden érdeklődőt, aki szeretne megismerkedni a XI. kerület történetével és épületeivel. Az építészet mesterei című könyvsorozat alapján a Holnap Kiadó bemutatja Medgyaszay István, Lechner Ödön és Hauszmann Alajos életművének egy-egy alkotását, valamint Újbuda születésének főbb állomásait. A 1,5 órás program a Műegyetem épületétől indul, majd a környező utcákat bebarangolva a Feneketlen-tónál ér véget. A séta során az érdeklődők kvízjátékban vehetnek részt, a helyes megfejtők között könyvajándékokat sorsolunk ki a programzáró eseményen, amely november 20-án a Hadik kávéházban kerül megrendezésre.

Találkozó 2014. október 8-án és 29-én 16.00-kor Budapesten, a XI. kerület Szent Gellért téren a Cseh Tamás szobor előtt.

A program mindenki számára nyitott és ingyenes.

A sétán való részvételhez előregisztráció szükséges, érdeklődni és jelentkezni szeptember 29-től október 28-ig az azepiteszetmesterei@holnapkiado.hu e-mail címen, valamint a +361 466 6928 vagy a +36 70 416 5756-os telefonszámon lehet. A séták maximális létszáma 50 fő, igény szerint további időpontokat hirdetünk meg.

Komor Marcell és Jakab Dezső – séta

Szeptember végi várostörténeti sétánk témája Komor Marcell és Jakab Dezső építészpáros lesz. Szeretettel várunk mindenkit, aki az 1-1,5 órás séta keretén belül szívesen megismerkedne az építészek műveivel, néhány jelentős budapesti és Budapesten kívül található művével, valamint a századfordulós nemzeti szecesszióval. 

A gyalogos séta időpontja: 
2014. szeptember 23. kedd, 16 óra

Találkozó: Budapest, VI. kerület, Jókai tér 10., a Kolibri Színház előtt

A program mindenki számára nyitott és ingyenes
A séta teljes útvonala, valamint bővebb információ: www.facebook.com/azepiteszetmesterei
Sétáinkat a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatja

Hauszmann sétánk

Köszönjük mindenkinek, aki eljött!

Hauszmann Alajos – Séta a Holnap Kiadó szervezésében

Szeptemberi várostörténeti sétánk témája Hauszmann Alajos lesz. A sétára szeretettel várunk mindenkit, aki csatlakozna hozzánk, és 1,5 - 2 óra alatt megismerkedne az építész néhány jelentős alkotásával. A sétát a mester egyik legjelentősebb művével, a Műegyetem épületével kezdjük, majd a pesti belvárosban folytatjuk, beszélgetünk a New York-palotáról, a belvárosi bérházakról és a 19. század utolsó negyedének építészetéről.

Találkozó 2014. szeptember 2-án, 16 órakor Budapesten, a XI. kerület Szent Gellért tér, Cseh Tamás szobor előtt.

A program mindenki számára nyitott és ingyenes.


Holnap Kiadó a Könyvhéten 1014

Váli Anna képe

Ilosfalvy Róbert könyvbemutató

Váli Anna képe

Ybl Miklós – séta

Szeretettel invitáljuk Önöket az Ybl-bicentenárium alkalmából egy rövid budapesti sétára, a Holnap Kiadó szervezésében. A 1,5 - 2 óra hosszú gyalogos séta során végigjárjuk a budapesti belváros Ybl Miklós nevéhez fűződő neves épületeit, beszélgetünk az építészről és műveiről.

A gyalogos séta időpontja: 
2014. április 3. csütörtök, 16.00 órakor

Találkozási pont: Budapest, V. kerület, Szent István tér, a Szent István Bazilika bal oldalán (szemben állva), a Hercegprímás utca sarkán.

A részvétel mindenki számára ingyenes!

https://www.facebook.com/events/837904269560436/?source=1

https://goo.gl/maps/yOhSL

Sétáljunk együtt!

Szeretettel invitáljuk Önöket az Ybl-bicentenárium Magyar Építészet Éve alkalmából szervezett várostörténeti sétáinkra, amiket a köteteink anyaga alapján állítottuk össze. Összesen 13 séta lesz április elejétől október közepéig, ezek közül lesznek olyanok amit élőben levezetünk és olyan is ami virtuálisan végigjárható. 
Az első séta Ybl Miklós munkásságát mutatja be április 3-án 16 órai kezdettel. A 1,5 - 2 óra hosszú gyalogos séta során végigjárjuk a budapesti belváros Ybl Miklós nevéhez fűződő neves épületeit, beszélgetünk az építészről és műveiről. Bővebb információk hamarosan, addig is írják be naptárukba! 

K&H Logo